سه شنبه 31 شهريور 1405 - Tue 22 Sep 2026
  • از کلاس درس تا دوخت لباس امید/ عکس

  • موشک ۵۰ متری در خیابان‌های شهر! / فیلم

  • تصاویری از آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ژاپنی ها خواستار ستاره استقلال شدن

  • زمان اعزام بیرانوند به سربازی مشخص شد

  • سقوط قیمت نفت همزمان با سفر میانجی به تهران

  • فیش عمره ارزان شد + عکس

  • جزئیات تازه از پرونده قتل ۵ عضو یک خانواده در تهران

  • کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد

  • همایشی که سوژه خنده فضای مجازی شد+ عکس و فیلم

  • پست سردار آزمون در بازگشت به تیم ملی با یک سوتی بزرگ!

  • کرایه‌ سرسام‌آور نفتکش‌ها

  • جزئیات مراسم تشییع و تدفین آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ایران چه فیلمی را برای اسکار 2027 انتخاب می‌کند؟

  • واکاوی پشت‌پرده یک بحران اجتماعی

  • وقوع حادثه دریایی در تنگه هرمز

  • ستاره هافبک پرسپولیس در راه برگشت

  • قیمت موبایل‌ امروز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵

  • بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • توقف کامل صادرات نفت عربستان سعودی/ خط‌ و نشان انصارالله یمن برای ترکیه و پاکستان + عکس و فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 127021
    تاریخ انتشار: 17/فروردين/1398 - 10:56
    «سیل» اولین پروژه سیاسی اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها در سال ۹۸

    حسام الدین آشنا: علت سیل آمدن بازگشت به سیاست‌های دوران شاه بود/ روزنامه آرمان: روحانی در قشم تفریح نکرد و ضمنا آمریکا هم ابراز همدردی کرد/ روزنامه اعتماد: اگر آمریکا در برجام بود الان خدمات به سیل زد

    هر شهروند ایرانی که در اثر تحریم‌های امریکا در این حادثه و هر حادثه دیگری دچار خسارت جانی و مالی شود

    حسام الدین آشنا: علت سیل آمدن بازگشت به سیاست‌های دوران شاه بود/ روزنامه آرمان: روحانی در قشم تفریح نکرد و ضمنا آمریکا هم ابراز همدردی کرد/ روزنامه اعتماد: اگر آمریکا در برجام بود الان خدمات به سیل زد

    روزنامه های اصلاح طلب در اولین شماره سال 98، جدیدترین پروژه سیاسی خود را نیز آغاز کردند. سیاسی کردن سیل در روزهای که باید خدمات به سیل زدگان با کمترین سیاسی کاری همراه باشد، اولین پروژه سیاسی اصلاح طلبان پس از استحراحت در تعطیلات نوروزی است.

    روزنامه اعتماد به قلم محمد کاظمی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس، طی یادداشتی درباره سیل در برخی نقاط کشورمان نوشته است: اگر امریکا عهدشکنی نکرده و از برجام خارج نشده بود قطعا تاکنون ناوگان هوایی و زمینی کشور نوسازی شده بود، یگان‌های مختلف امدادی تجهیز شده بودند و امکانات مالی دولت برای رسیدگی همه‌جانبه به سیل‌زدگان مظلوم فراهم بود.

    در بخشی دیگر از این یادداشت نیز آمده است: اگر اختلافات سیاسی نبود و برخی خیال موج‌سواری در سر نمی‌پروراندند و مدیریت متمرکز دولت اعمال می‌شد امکان امداد و خدمت‌رسانی بیشتر فراهم می‌شد.

    این یادداشت بدون اشاره به نقش دولت در جلوگیری از خسارات سیل و برخی نارضایتی های مردمی از کم کاری دولت، درباره نقش آمریکا در سیل اخیر نیز نوشته است: هر شهروند ایرانی که در اثر تحریم‌های امریکا در این حادثه و هر حادثه دیگری دچار خسارت جانی و مالی شود و امکان لازم برای مساعدت را نیابد دولت امریکا و شخص رییس‌جمهور این کشور مسوولیت حقوقی و کیفری خواهند داشت و روزی باید دادگاه‌شان برگزار شود و ایشان به عنوان متهم درجه یک بخشی از مصائب ملت ایران پاسخگوی اعمال نفرت‌انگیز خود باشند.

    حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور نیز طی یادداشتی در روزنامه دولت درباره علت سیل آمدن نوشته است: مردم مصرف‌کننده منفعل رسانه‌ها نیستند، مردم چند رسانه‌ای و چند منبعی هستند، مردم از دریچه و عینکی که دانش و تجربه به دستشان داده به پدیده سیل می‌نگرند.آنها می‌دانند که این سیل امروز نیامد، آن روز آمد که به قول معصومه ابتکار سازمان جنگل‌ها از زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست خارج شد ومثل زمان شاه به وزارت کشاورزی بازگشت: «وضع مدیریت جنگل از زمان ریاست مرحوم پدر در سازمان حفاظت محیط زیست، سال ۵۸ در ذهنم نقش بست. آن سال به‌دلیل گزارش‌های تخریب و بهره‌برداری از زمان شاه مخلوع، ‏برای حفاظت و‌کاهش بهره‌برداری از جنگل‌های هیرکانی که قدمت میلیون ساله دارند، با تصمیم شورای انقلاب، سازمان جنگل‌ها رفت زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست. این تصمیم با مخالفت شدید بهره‌برداران و جنگلبانان مواجه شد و در نهایت پس از ۶ ماه شورا مصوبه را لغو و سازمان جنگل‌ها به وزارت کشاورزی بازگشت.»  آن روز آمد که فناوری بر علم شهرسازی غلبه کرد:  «فناوری‌ها به کمک شهرداری‌ها آمدند تا کف مسیل‌های رودخانه‌های شهرها را هم آسفالت کنند، مسیل کنار دروازه قرآن را هم بپوشانند و در حریم و بستر رودخانه‌های شهرها، ساخت‌وساز کنند؛ اما علم شهرسازی لای گزارش های مشاوران و مقامات شهرسازان، خفقان گرفته بود. حکمرانی این گونه بود.»  ما ناروایی‌هایی نسبت به جامعه و ناروایی‌هایی هم نسبت به طبیعت انجام داده‌ایم.

    در حالیکه مسئولین ارشد دولتی استاندار گلستان را به علت عدم حضور در این استان به هنگام سیل برکنار کردند، روزنامه اصلاح طلب شرق درباره علت اصلی سیل گلستان به نقل از یک منبع آگاه نوشته است: همه مسئولان شهر پای کار بودند. این بی‌انصافی است اگر بگوییم مسئولان نبودند. به‌جز یکی از مسئولان گلستان که البته برکنار هم شد، همه مسئولان بودند. بخش مهم مسئله این بود که کسی باور نکرده‌ بود چنین بارشی در گلستان خواهد آمد و نتوانسته‌ بودند آمادگی لازم را داشته‌ باشند.

    از سوی دیگر روزنامه اصلاح طلب آرمان و نزدیک به خانواده هاشمی رفسنجانی نیز نوشته است: در روز‌های نخست سرازیر شدن سیل در کشور چنین الفا کردند که رئیس‌جمهور در قشم به تفریح مشغول و بی‌خیال وضعیت مردم سیل زده است که ادعایی کذب بود!

    این روزنامه می نویسد: وزرا، معاونان و استانداران و... تعطیلات نوروزی را فراموش کرده و در سفر به استان‌های زلزله زده و اتخاذ تصمیمات برای بازسازی بودند.

    جالب آنکه این روزنامه اصلاح طلب در ادامه گزارش خود، با انتخاب تیتری با عنوان " دست یاری جهان به سوی ایران" بدون توجه به تحریم های آمریکا علیه سیل زدگان ایران، نوشته است: کشور‌های مختلف هم با سیل‌زدگان ایران ابزار همدردی و برای کمک به آنها اعلام آمادگی کردند وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار پیامی در صفحه توئیتر فارسی خود درباره حادثه سیل اخیر ایران نوشت: از طرف مردم آمریکا به خانواده‌‌های قربانیان سیل‌‌های اخیر ایران تسلیت می‌گوییم. همچنین برای مجروحین و سیل‌زدگان آرزوی بهبودی سریع داریم. ما مانند همیشه آماده کمک هستیم، همانطور که در سایر نقاط جهان در این گونه شرایط پیشتاز هستیم.

    منبع : جهان نیوز

    نظرات بینندگان
    نظرات شما